香港易存網庫 [服務器租用|easyhost.com.hk] 域名 電郵 VPN 網頁寄存 快速穩定 雲端 Hosting Server 電話:(852)-21550486 / (86)-21-61979257
返回列表 發帖

澳 門 楊 六 記!

在 澳 門 有 不 少 牛 雜 專 家 , 但 怎 也 不 及 楊 六 記 的 專 。 佢 連 牛 鞭 、 牛 睪 丸 、 牛 上 顎 、 牛 心 膜 、 牛 眼都 有 , 簡 直 如 看 牛 體 奧 妙 展 般 精 彩 。 佢 位 於 爛 鬼 樓 的 橫 街 窄 巷 , 檔 前 只 有 兩 三 個 位 , 另 外 有 兩 張 散 。 這 獨 沽 三 味 牛 雜 粥 、 淨 牛 雜 或 白 粥 。
地 址 : 澳 門 半 島 關 前 正 街 ( 爛 鬼 樓 草 堆 橫 巷 )
營 業 時 間 : 2pm-6:30pm
收 費 : 只 收 現 金 , 不 設 加 一 。

註 : 初 七 啟 市 。

評分人數

• 良師傅: 你的發表十分精彩,請再接再厲!現金 + 100 M幣
    • 歷史王: 你的發表十分精彩,請再接再厲!現金 + 80 M幣
    • 製造人: 你的發表十分精彩,請再接再厲!現金 + 80 M幣
    • tt783: 你的發表十分精彩,請再接再厲!現金 + 75 M幣

我不能吃
不要張貼食品吸引我

注意事項:為保障個人私隱及維護論壇利益關係,禁止會員在主題內留下MSN/Blog/電話 等聯絡方法,但會員私下以短訊息交換則不受規則限制。

原帖由 tt783 於 2009-10-14 03:30 AM 發表
訪客無法瀏覽連結,請先註冊或登入會員

我不能吃
不要張貼食品吸引我

我發多D食物帖!
引到你流曬口水!

你是壞人
我恨你.........

注意事項:為保障個人私隱及維護論壇利益關係,禁止會員在主題內留下MSN/Blog/電話 等聯絡方法,但會員私下以短訊息交換則不受規則限制。

有414兄係到就唔怕去澳門揾唔到好嘢食!

原帖由 tt783 於 2009-10-14 03:36 AM 發表

你是壞人
我恨你.........

我唔係壞人,係好人!
發帖係好事,所以我係好人!

原帖由 製造人 於 2009-10-14 03:36 AM 發表

有414兄係到就唔怕去澳門揾唔到好嘢食!

這楊六記比較難找到佢!
佢位於爛鬼樓的橫街窄巷!
就算我講!但係你地都要識去先食到!
所以你地係要怕!怕唔識去!

我喜歡吃牛雜,我媽媽通常買20蚊給我吃(在澳門的時候)

楊六記衹賣牛雜粥?

我甘站於天地中 笑問繁華盛世 一再適逢時 變幻不逢時 似場定局命運後告知 像潮浪來回萬次 去留亦泛起千變 風再起何時 花散何時 笑著看盡情義

原帖由 傷女王 於 2009-10-14 06:14 AM 發表

楊六記衹賣牛雜粥?

衹賣牛雜粥、淨牛雜或白粥。

原帖由 414 於 2009-10-14 12:56 PM 發表

衹賣牛雜粥、淨牛雜或白粥。

又是真的, 衹要是好吃受歡迎, 衹賣兩三道菜都很快賺回來

我甘站於天地中 笑問繁華盛世 一再適逢時 變幻不逢時 似場定局命運後告知 像潮浪來回萬次 去留亦泛起千變 風再起何時 花散何時 笑著看盡情義

原帖由 傷女王 於 2009-10-14 03:04 PM 發表

又是真的, 衹要是好吃受歡迎, 衹賣兩三道菜都很快賺回來

D人話好食!
我就唔知!
因為我唔喜歡食內臟!

原帖由 414 於 2009-10-14 03:43 PM 發表

D人話好食!
我就唔知!
因為我唔喜歡食內臟!  

我以前都不喜歡吃內臟, 現在都沒所謂
但最喜歡吃豬潤, 不過膽固醇很高

原帖由 傷女王 於 2009-10-14 03:56 PM 發表

我以前都不喜歡吃內臟, 現在都沒所謂
但最喜歡吃豬潤, 不過膽固醇很高

唔好食咁多!
少食多滋味!

原帖由 414 於 2009-10-14 03:48 AM 發表

這楊六記比較難找到佢!
佢位於爛鬼樓的橫街窄巷!
就算我講!但係你地都要識去先食到!
所以你地係要怕!怕唔識去!

唔緊要,到時挾你做盲公竹,唔怕盪失路﹗
小時候我曾聽過收音機說:"幸福"好像一個玻璃球,當掉下來,碎片遍滿地上。每個人都可以去撿, 可是無論多麼的努力,也不能把"幸福"全都撿,有些人撿得多,有些人撿得少,但,如果努力的,總 會撿到一些的,所以"幸福"就是要爭取的﹗

原帖由 歷史王 於 2009-10-14 10:02 PM 發表

唔緊要,到時挾你做盲公竹,唔怕盪失路﹗

我唔係公仔!唔好挾我!
盪失路,可以找警察叔叔同神父!

神父會幫迷途小羔羊!

原帖由 414 於 2009-10-14 11:14 PM 發表

我唔係公仔!唔好挾我!
盪失路,可以警察叔叔同神父!
神父會幫迷途小羔羊!   

講得好搞笑
就算您真的是公仔, 我也挾您不到
我挾公仔很差勁

原帖由 傷女王 於 2009-10-14 11:45 PM 發表

講得好搞笑
就算您真的是公仔, 我也挾您不到
我挾公仔很差勁

係咁!
你就要快D學識挾公仔!

原因:你將來會知!

原帖由 414 於 2009-10-14 03:24 AM 發表

在 澳 門 有 不 少 牛 雜 專 家 , 但 怎 也 不 及 楊 六 記 的 專 。 佢 連 牛 鞭 、 牛 睪 丸 、 牛 上 顎 、 牛 心 膜 、 牛 眼都 有 , 簡 直 如 看 牛 體 奧 妙 展 般 精 彩 。 佢 位 於 爛 鬼 樓 的 橫 街 ...

我記得當年係澳門工作嘅時候,有時都去呢檔食牛雜粥,味道都不錯架 ﹗

原帖由 良師傅 於 2009-10-15 01:08 AM 發表

我記得當年係澳門工作嘅時候,有時都去呢檔食牛雜粥,味道都不錯架 ﹗  

呢檔牛雜你都找到呀!證明你識花時間找好野食!